Diş Kaplama, Diş Kaplama Fiyatları 2022

Mayıs 16, 2022

Diş Kaplama

Diş kaplama, hastanın dişinde meydana gelen büyük bir çürük sebebiyle dişin kurtarılamayacağı fark edildiğinde uygulanan diş yüzeyinin kaplanması işlemidir.

Diş Kaplama sürecinde kullanılan birçok farklı kaplama çeşidi vardır. Bu kaplama çeşitlerinden dişin durumu, maliyet ve hastanın beklentileri bakımından hastaya en uygun olan ve kaplama çeşidi seçilip işlem uygulanmaya başlar.

Diş Kaplama İşlemi Nasıl Uygulanır?

İlk adımda kaplama yapılacak olan dişlerin ölçümleri yapılır, bu doğrultuda dişe yapılacak kaplama için kaplama malzemesi seçilir. Ardından dişlerin temizlenmesi işlemi uygulanır ve kaplama için gerekli olan şeklin oluşması açısından kalıplar hazırlanıp, geçici olarak diş üzerine yerleştirilir. Dişin kalıba uyum sağlayıp sağlamadığını gözlemlemek için hasta bir süre geçici olarak yerleştirilen kalıpla yaşar. Eğer bu süreçte bir problemle karşılaşılırsa, kalıp çıkartılır ve problemin çözümü için gerekli tedavi uygulaması yapılır. Son aşama olarak ise, diş kaplama işlemi tamamlanır ve süreç sona erer.

Diş kaplama işlemi, herhangi bir problem çıkmaması durumunda 3 seans içinde tamamlanır, fakat dişin ve hastanın durumuna bağlı olarak işlem hızlandırılıp kaplama dişi 2 seansta da tamamlamak mümkündür. Önemli olan nokta ise, her seans arasında 2-3 gün olması diş kaplamasının yerleşmesi açısından daha iyi olacağıdır.

Diş kaplama süreci tamamlandıktan sonra hastanın ağız bakımına dikkat etmesi önemlidir. Dişlerini en az 2 kere fırçalamalı ve diş ipi kullanmaya özen göstermelidir. Kaplama diş için ayrıca bir bakıma gerek yoktur fakat ağız içi bakımı normal rutininde devam etmelidir. Bunun dışında çok sıcak ya da çok soğuk içecek ve yiyecekler konusunda dikkatli davranması tavsiye edilir.

Diş Kaplamasında Kullanılan Malzemeler

Diş kaplamaları çeşitli malzemelerden üretilmektedir ve teknik imkanların sunduğu olanaklar doğrultusunda sürekli bir gelişim halindedir. Kaplama operasyonundan sonraki süreçte dişler tıpkı doğal yapısında olduğu gibi düzenli bakıma ihtiyaç duymaktadırlar.

Diş kaplamada günümüzde en sık;

  • Porselen,
  • Full-porselen,
  • Metal alaşımlı porselen,
  • Seramik,
  • Zirkonyum gibi malzeme ve kaplama çeşidi kullanılmaktadır.

Diş Kaplaması Sonrası

Dişlerin birtakım nedenlerden dolayı çeşitli yıpranma ve kayıplara uğraması neticesinde uygulanan diş kaplama tedavisi, hasta için hassas bir süreci de beraberinde getirmektedir. Çünkü bu aşamadan sonra mutlaka dişlerin bakımına her zaman yeterince özen gösterilmesi ve kontrol edilmesi gerekir. Diş kaplama sonrası dişlerin bakımına gereken önemin verilmemesi neticesinde birtakım sorunlar baş gösterebilmektedir. Bunlar arasında; uygulanan kaplamalarda çeşitli lekelerin oluşması, çürüklerin oluşması ya da ağız içiyle alakalı bazı sorunların ortaya çıkabilmesi ihtimali yer almaktadır. Tüm bu nedenlerden dolayı bu süreçte iyi bir hassasiyet göstermek ve ağız ve diş bakımlarımızın üzerinde yeterince durmamız gerekmektedir.

Diş Kaplama Sonrası Ne Gibi Değişimler Olur?

Sorunlu dişlerin düzeltilmesinde uygulanan diş kaplama işleminden sonra hastaların bu yeni duruma alışmaları biraz zaman alabilmektedir. Diş kaplama sonrası hastalar bu değişime karşı biraz yabancılık gösterebilirler. Çünkü dişlerdeki eksik kısımlar tamamlandığından bu bölgeler biraz daha farklı hissettirebilmektedir. Ancak eğer dişle ilgili alışılması güç yapısal bir sorun ortada yoksa hastanın buna alışması çok fazla zaman almayacaktır. Bu noktada hasta ve hekim arasında belirli aralıklarla irtibat kurulmasında önemli yararlar vardır. Çünkü bu tedavinin başarısından emin olmak için ve hastanın bunun üzerindeki tepkilerini gözlemlemek için ve de gerektiğinde herhangi bir soruna karşı uygun çözümler üretmek için gereklidir.

Kaplama diş ömrü ne kadardır?

Hasarlı dişleri korumak ve güçlendirmek amacıyla uygulanan kaplama dişler, iyi bir ağız ve diş bakımı ve düzenli kontrollerle 10 yıldan uzun bir süre sorunsuz bir şekilde kullanılabilmektedir. Diş kaplamak için kullanılan materyallerin değişiklik göstermesi kaplamanın ömründe de değişiklik yaratır.

Diş Kaplama Fiyatlarını Belirleyen Faktörler

Diş kaplama fiyatlarını belirleyen birçok faktör vardır. Diş kaplama fiyatlarını belirleyen faktörler;

  • Kliniğin yer ve konumu,
  • Hekimin tecrübesi ve uzmanlık alanı,
  • Tercih edilen kaplama diş malzemesi,
  • Hastanın farklı tedavi ihtiyacı olup olmadığı,
  • Döviz kuru,

şeklinde sıralanabilir.

Kaplama Diş Fiyatları 2022

Kaplama diş fiyatları 2022 yılında zirkonyum, porselen, metal destekli kaplama olarak yaptırılmasına göre ve dişlerin yapısına göre değişmektedir. Fiyat bilgisi için polikliniğimizle iletişime geçip randevu alabilirsiniz. Sizin için en uygun kaplamayı belirleyip en güzel gülüşlere kavuşmanız için buradayız.

Dentium Selçuklu

0332 251 66 66
selcuklu@dentium.com.tr

Çalışma Saatlerimiz

Yasal Uyarı

Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amacıyla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Dentium Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği © 2024 Tüm hakları saklıdır.