Konya Diş Eti Büyümesi’nin Nedenleri ?

Şubat 3, 2023

Diş Eti Büyümesinin Nedenleri

Diş eti büyümesi, özellikle yaşlı insanlar arasında çok yaygın bir durumdur. Bununla birlikte, diğer tıbbi durumların bir sonucu olarak da ortaya çıkabilir. Aslında, diş eti büyümesinin bu duruma yol açabilecek birçok nedeni vardır. Diş etlerinizin büyüdüğünü fark ederseniz, altta yatan nedeni tedavi edebilmek ve durumu tersine çevirebilmek için mümkün olan en kısa sürede profesyonel bir görüş alın.

 

DİŞ ETİ HASTALIĞI

Diş eti hastalığı, diş eti büyümesinin en yaygın nedenidir ve her yaştan insanda ortaya çıkabilir. Diş eti hastalığı, ağzınızdaki bakteriler dişlerinizi destekleyen diş etlerini ve kemiği enfekte ederek şişmelerine ve kolayca kanamalarına neden olduğunda ortaya çıkar. Bu enfeksiyondan kaynaklanan iltihaplanma aynı zamanda dişlerin üstünde ve diş eti çizgisinin altında plak birikmesine neden olarak plağı yalnızca fırçalama ile elle temizlemenizi zorlaştırabilir. Diş eti hastalıkları tedavi edilmezse başka ciddi sağlık sorunlarına da yol açabilir.

 

ANTİBİYOTİKLER

Antibiyotik kullanımı diş eti büyümesine neden olabilir. Antibiyotik kullanıyorsanız, aldıktan sonra dişlerinizi fırçaladığınızdan ve ağzınızı çalkaladığınızdan emin olun.

Antibiyotikler diş eti hastalığı riskini artırabilir. Ayrıca pamukçuk (Candida albicans’ın neden olduğu bir enfeksiyon) gibi başka yan etkilere de neden olabilirler.

Diş eti büyümesi
Diş eti büyümeleriniz için sitemizden randevu alabilirsiniz.

KÖTÜ HUYLU BİR ENFEKSİYON

Diş eti büyümesine kanser veya mantar enfeksiyonu gibi kötü huylu bir enfeksiyon neden olabilir. Ayrıca lupus veya romatoid artrit gibi bağışıklık sistemi bozukluklarından da kaynaklanabilir.

 

VİTAMİN EKSİKLİKLERİ

Vitamin eksikliği diş etlerinizin büyümesine ve şişmesine neden olabilir. Aşağıdaki vitaminlerin diyetinizde eksik olması muhtemeldir:

  • D Vitamini Bu vitamin, sağlıklı dişler ve kemikler için gerekli olan kalsiyumun vücudunuz tarafından emilmesine yardımcı olur. Yeterince almazsanız, diş mineniz yumuşar (diş çürüğü olarak adlandırılır) ve normalden daha hızlı çürümeye başlar – ve bu diş etleriniz için iyi bir haber değildir!
  • Mera koşullarında ot yiyen ineklerden elde edilen tereyağı; çiğ sütten yapılan peynir; çiğ kremadan yapılan yoğurt; inek sütü yerine keçi sütü ile yapılan kefir (daha fazla K1 içerir) gibi otla beslenen hayvansal ürünlerde doğal olarak bulunan K2 Vitamini MK-7 formu.

 

HIV/AIDS

HIV/AIDS, bağışıklık sistemine zarar vererek vücudun enfeksiyonlarla savaşmasını zorlaştıran bir virüstür. Cinsel temas, kan nakli ve anneden çocuğa bulaşma yoluyla bulaşabilir.

Bu nedenle, diş eti büyümesi genellikle HIV/AIDS hastalarıyla ilişkilendirilir çünkü bu hastaların bağışıklık seviyeleri düşüktür ve bu nedenle diş etlerinde sağlıklı insanlara göre daha fazla enfeksiyon görülür.

 

NÖBET BOZUKLUKLARI

Nöbet bozuklukları, beynin düzgün çalışmadığı bir grup nörolojik hastalıktır. Nöbetlere beyin hasarı, genetik bozukluklar veya tümörler neden olabilir. Nöbetler yüz ve ağız kaslarında hiperaktiviteye neden olarak diş eti büyümesine yol açabilir.

Nöbet bozuklukları, sıklıklarını azaltmak veya tamamen ortadan kaldırmak için ilaç ve ameliyatla tedavi edilir.

 

Diş eti büyümesinin birçok nedeni vardır. Diş etlerinizin büyüdüğünü fark ederseniz, profesyonel bir görüş alın.

Diş etlerinizin büyüdüğünü fark ederseniz, profesyonel yardım alın. Diş eti büyümesinin birçok nedeni vardır ve sorunu kendi kendinize teşhis ve tedavi etmeden önce ciddi bir şey olmadığından emin olmak önemlidir.

Diş etlerinizin büyümesine neyin neden olduğunu öğrenmek için diş muayenesi ile başlayın. Diş hekiminiz yanlış bir şey olup olmadığını belirlemek için birkaç test yapabilir:

  • Periodonti (diş eti hastalığı) konusunda uzmanlaşmış başka bir diş hekiminden veya ağız sağlığı uzmanından ikinci bir görüş alın. Bu kişiler diş etlerinizin büyümesinin nedenine ilişkin ek bilgiler sunabilir ve diş etlerinizi genel olarak sağlıklı tutarken boyutlarını azaltmaya yardımcı olabilecek yollar önerebilirler.* Tedavi sırasında yardımcı olarak en iyi nasıl kullanılacağını bilen biri tarafından röntgen çektirin.* Ameliyat gibi başka herhangi bir prosedür planlamadan önce tüm gevşek dişlerin çıkarıldığından emin olun; aksi takdirde bunlar ameliyat sırasında yerinden çıkabilir ve bu da doğrudan bir taraftan diğerine tekrar girebilir!

Dentium Selçuklu

0332 251 66 66
selcuklu@dentium.com.tr

Çalışma Saatlerimiz

Yasal Uyarı

Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amacıyla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Dentium Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği © 2024 Tüm hakları saklıdır.