Kompozit dolgu işlemleri öncesinde birtakım incelemeler yapılır. Bunların başında dolgu yapılacak dişteki çürükler gelir. Eğer dolgu yapılacak olan dişte çürük varsa, ilk olarak bu çürükler temizlenir. Genelde lokal anestezi ile yapılan işlemler, yüzeysel uygulamalarda anesteziye gerek duyulmadan da yapılabilir. Dişin dolgu için tam olarak hazır hale getirilmesi adına birtakım temizlik ve rötuş işlemlerine ihtiyaç duyulur. Bu işlemlerin tamamlanması ardından ise dolgu yerleştirilir.
Kompozit dolgu uygulaması sırasında mevcut dişlerin orijinal yapısına uygun bir şekilde yerleştirilmesi gerekir. Bunun yanında dolgunun dişin işlevini tam olarak yerine getirecek şekilde yerleştirilmesi ya da düzeltilmesi önemli bir konumda yer alır. Dolguda düzeltme işlemi ısırma provası ve dille yüzey kontrolü esnasında en uygun şekli dişe aldırmak adına yapılır. Ayrıca uygulama sırasında diş hekimi de hastadan bu tür provaları yapmasını talep eder. Diş üzerinde dolgunun en uygun ve sorunsuz bir şekilde kullanılmaya başlaması ile düzletme işlemi sona erer.
Kompozit dolgu çeşitli durumlarda düşünülmesi gereken bir dolgu yöntemidir. Bu nedenle dişlerinde sorun yaşayan kişilerin hangi durumlarda kompozit dolgu yaptırabileceğini öğrenmesi dişlerde oluşan sorunların kısa süre içerisinde ortadan kaldırılmasında önemli bir yere sahiptir. Şimdi, kompozit dolu hangi durumlarda uygulanabilir? daha yakından bakalım.
Dişlerde kırık, çatlak, çürük ya da bunlara benzer pek çok farklı sorunun giderilmesinde etkili sonuçlar ortaya koyan kompozit dolgu, aynı zamanda çeşitli avantajları da beraberinde getirir. Pek çok farklı özelliği ile uygulama yapılan dişin ağız içerisinde daha iyi bir şekilde kullanılmasına yardımcı olur. Genel olarak baktığımızda ise kompozit dolgular ile gelen avantajlar aşağıdaki gibidir;
Bunların dışında kompozit dolguların dezavantajlarına baktığımızda ise ciddi bir dezavantaja sahip olmadığını söylemek doğru olur. İşlem sonrasında sadece dişlerde hassasiyet meydana gelir ve bunun yanında çay, sigara ve alkol kullanımında dişlerde renk değişimi oluşur.
Randevunuzu hekim belirterek oluşturduğunuz zaman, seçtiğiniz hekiminizin müsaitlik durumuna göre randevu saati belirlenip size e-posta veya telefon numaranız ile dönüş sağlanacaktır. Doktor tercihiniz yok ise seçimi boş bırakıp, uygun uzman hekimlerimizin en erken boş randevu saatinde randevunuz oluşturulup size dönüş sağlancaktır.