Diş protezleri doğal diş yapısı bozulan kişilerin dişlerinin düzeltilmesi ya da farklı sebeplere bağlı olarak eksilen dişlerin tamamlanması için kullanılan yapay dişlerdir.
Porselen diş kaplama yöntemi, adından da anlaşıldığı gibi, diş üzerine porselen malzemelerden üretilen kaplamaların uygulanmasına denmektedir.
Diş kaplama uygulamalarında zirkonyumun tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden biri estetik açıdan çok etkili sonuçlar doğurmasıdır.
Lamine diş kaplama, diş üzerinde en az aşındırma ve törpüleme işleminin uygulandığı bir tür kaplama yöntemidir.
Estetik diş hekimliğinde önemli bir yeri olan empress kaplamalarda metal alt yapı yerine cam destekli güçlendirilmiş porselen kullanılır.
Ağız Diş Çene Cerrahisi, diş hekimliğinin bir üst uzmanlık alanıdır. Bu konuda uzman olmak için, diş hekimi olduktan sonra, ayrıca bir süre daha uzmanlık eğitimi almak gerekir.
Ağız ve Diş sağlığı ile ilgili tüm gelişmelere rağmen, birçok insan çoğunlukla diş çürümesi, periodental hastalık veya yaralanma nedeniyle diş kaybına uğruyor.
20 yaş dişleri standart şekilde çekilebildiği gibi, bu dişin çekilmesi için cerrahi operasyon da gerekebilmektedir.
Gömülü diş çekimi işlemi genellikle 20. yaş dişlerinin problem olmasından dolayı gerçekleşmektedir.
Dişin kemikte bulunan kök ucundaki iltihaplı bölgenin cerrahi şekilde alınması işlemine Apikal Rezeksiyon denir.
Estetik diş hekimliği, kişilerin sağlıklı ve estetik gülüşe kavuşmaları sağlayan işlemlerin tümüdür.
Diş Beyazlatma (Bleaching) çeşitli nedenlerle dişlerin yapısına (mine ve dentin tabakasında) nüfus eden renklenmelerin giderilerek dişlerin önceki tonuna göre ağartılması işlemidir.
Estetik dolgu kompozit malzeme ile yapılan dolgulardır. Halojen ışık ile sertleştirilen ve kimyasal olarak dişe bağlanan estetik dolgu…
Lamine diş kaplama, diş üzerinde en az törpüleme ile kaplama yapılan bir kaplama türüdür.
Dolgu, çürük nedeniyle zarar görmüş bir dişe, normal fonksiyonunu ve görünümünü kazandırmanın bir yöntemidir.
Lamine Diş (Porselen Kaplama), latince kelime olarak yaprak kaplama uygulaması anlamına gelmektedir.
Periodontal hastalıklar diş eti ve dişleri destekleyen diğer dokuları etkileyen iltihabi hastalıklardır.
Günlük diş ve ağız bakımımızı ihmal ettiğimizde, diş üzerinde ve arasında biriken yiyecek artıkları bakteri üretir.
Aynı zamanda diş eti çekilmesi veya diş eti hastalığı olarak da adlandırılan Periodontitis, dişlerin çevresindeki yumuşak dokuya zarar veren…
Diş eti hastalıkları (periodontal hastalık), dişi değil dişi çevreleyen ve destekleyen dokuları etkileyen bir enfeksiyon hastalığıdır.
Diş eti büyümesi birçok sebeple oluşabilir ve her yaşta gözlemlenebilir. Büyümeye sebep olan faktörler tespit edilip kontrol…
Estetik açıdan güzel bir gülümseme sağlamak için, uygulanan tedavi şekline “Restoratif Diş Tedavisi” adı verilmektedir.
Kompozit dolgular diğer adıyla reçine dolguları olarak da bilinir. Çeşitli kimyasal bileşenlerin yanı sıra seramik kullanılarak üretilir.
Endodonti, diş kökünü, sinirlerini ve damarlarını ilgilendiren her türlü sağlık sorunundan sorumlu bir bölümdür.
Diş eti sorunları genel olarak kronik bir şekilde ilerleme gösterir ve bu nedenle belirtileri oldukça geç görülür.
Diş Beyazlatma, dişlerin yüzeyindeki mine yapısında oluşan renkli organik ve inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleri ile giderildiği kozmetik bir çözümdür.
Kanal tedavisi enfekte olmuş veya çürümüş dişleri onararak kurtarmak için kullanılan bir tedavi yöntemidir.
Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği), 0-12 yaş arası çocukların, dişlerinin sağlıklı olarak korunması ve tedavi edilmesiyle ilgilenen diş hekimliği dalıdır.
Ortodonti; çene, diş ve yüz bozukluklarının teşhis, tedavi ve önlenmesi ile ilgilenen bilim dalıdır.
Kelime anlamı olarak ağız içi teşhis anlamına gelen Oral Diagnoz ve Radyoloji; diş hekimliği fakültelerinde, özel hastanelerde veya…
Dijital diş hekimliği, diş hekimliğindeki klasik yöntemlerle yapılan işlemlerin akıllı bir ağız içi tarayıcı ve bilgisayar yardımıyla yapılmasıdır.
Randevunuzu hekim belirterek oluşturduğunuz zaman, seçtiğiniz hekiminizin müsaitlik durumuna göre randevu saati belirlenip size e-posta veya telefon numaranız ile dönüş sağlanacaktır. Doktor tercihiniz yok ise seçimi boş bırakıp, uygun uzman hekimlerimizin en erken boş randevu saatinde randevunuz oluşturulup size dönüş sağlancaktır.