Protez Diş Çeşitleri & Diş Fiyatları Konya

Kasım 9, 2022

Protez Diş Nedir ?

Protez dişlerin tanımı, oldukça kısa ve net bir tanımı vardır. Farklı sebeplere bağlı olarak görülen diş eksikliklerini tamamlamak ve ağız bütünlüğünü sağlamak adına yerleştirilen yapay dişler, protez olarak ifade edilmektedir. Eksiklikler ve ağız sağlığının sekteye uğraması, protez dişler ile çözüme kavuşulabilir. Protezler tek tip değildir. Rahatsızlığın durumu ve hasta – doktor kararı sonucunda uygun olan protez tercih edilmektedir. Protezler, genel itibarıyla iki farklı kategori altında sınıflandırılmaktadır. Bunlar, sabit protezler ve hareketli protezler şeklinde bir ayrıma tabi tutulmaktadır. Sabit protezler yapıştırma yöntemi ile uygulanmaktadır. Kuron, köprü ya da bunlara benzer uygulamalar sabit protezleri oluşturmaktadır. Yapısal bağlamda sabit oldukları ve hareket kabiliyetleri göstermedikleri için bu protezler, diş hekimleri tarafından takılıp çıkarılmaktadır. Sabit protezlerde zirkonyum ya da porselen diş kaplama gibi yöntemler tercih edilebilmektedir.

protez diş

Protez Diş

İnsan vücudundaki bütünsellik, birçok nedene bağlı olarak sekteye uğrayabilmektedir. Bütünsellik bozulur ve hayat, daha zor hale gelebilmektedir. Diş problemlerinde de aynı durum geçerli olur. Ağız içerisindeki tüm bileşenler arasında uyum bulunması gerekmektedir. Sağlıklı bir ağzın göstergesi dişler, diş etleri ve diğer parçaların eksiksizliği olur.

Diş kayıpları yeme – içme ve konuşma gibi hayati fonksiyonları etkileyebildiği gibi psikoloji üzerinde de etki göstermektedir. Yapılan araştırmalar, insanlığın yüzde 7’sinin diş problemleri yüzünden gönül rahatlığı ile gülemediğini ortaya koymaktadır. Bu durumun önüne geçen tedavilerden biri de protez diş uygulamasıdır. İstanbul Smile Center hem estetik görünüm hem de sağlık için en gelişmiş teknolojileri kullanır, tüm imkanlardan yararlanmaktadır. Size de sağlıklı bir ağız ve mutlu bir yaşam kalmaktadır.

Protez Diş Nasıl Kullanılır?

Protez dişlerin sabit protezler ve hareketli protezler şeklinde ikiye ayrıldığı, yukarıda da belirtilmektedir. Sabit protez dişlerin kullanımında düzenli bakım ve kontroller yeterli olmaktadır. Hareketli protezler ise bir nebze daha etkin bir bakım ve kullanım gerektirir. Her öğün sonrası ve günün başlangıcı ile sonunda temizlenmesi gerekir. Protez için özel olarak geliştirilmiş diş fırçalarını ve macunlarını tercih edilmeli. Sabit protez kullanıyorsanız diş ipi de temin edilebilir.

protez diş

Protez Diş Özellikleri Nelerdir?

Ağız içerisindeki diş eksiklikleri yalnızca konumlandıkları bölgede değil, çevresindeki bölgelerde de zarara yol açabilmekte. Bir bölgede dişin olmaması, boşluğun sağ ve sol kısmındaki dişleri de büyük ölçüde etkilemektedir. Boşluk yanına konumlanmış dişler zamanla eğilmektedir. Ayrıca düzenli bir bakım yapılmadığı takdirde iltihap oluşacak, oluşan bu iltihap yan taraflarda yer alan dişlere de sıçramaktadır. Diş ve diş etlerinde görülen iltihaplar da devamında daha büyük problemlere neden olabilir.

Protez Diş Kimlere Yapılır?

Sabit protez dişler kısmi diş kayıpları yaşamış olan hastalara uygulanmaktadır. Hareketli protezler ise tüm dişlerin kaybedilmesi halinde yapılmaktadır. Dişler arasında pozisyon bozukluğu, dişlerdeki dizilimsel sorunlar, ideal gülüş için tercih edilen restorasyonlar ve yüksek aşınma durumu yaşayan her bireye protez diş takılabilmektedir.

Protez Diş Nasıl Bir Tedavidir?

Protez diş tedavisi yapılacak müdahaleler ve kullanılacak materyallere bağlı olarak farklılık gösteren, ortalama olarak 3 veya 4 seans gerektiren ve yaklaşık 20 gün içerisinde kullanılmaya başlayan bir tedavi yöntemidir. İlk muayene, kontroller ve bakım, protez diş tedavisinin başlıca aşamalarını oluşturmaktadır. Aşağıda, protez diş tedavisinin süreci hakkında bilgi verilmesi gerekir.

diş protezi

Protez Diş Nasıl Yapılır?

Sabit diş protezlerini içeren tedavi sürecine başlamadan önce boşluğun yan taraflarında bulunan dişlerin kontrolü yapılmaktadır. Taramanın ardından çürük ya da başka bir probleme rastlandığı takdirde öncelikle bu çürüklerin ortadan kaldırılması gereklidir. Çürüklerin temizlenmesi ile tedavi başlayabilmektedir.

 

Dentium Selçuklu

0332 251 66 66
selcuklu@dentium.com.tr

Çalışma Saatlerimiz

Yasal Uyarı

Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amacıyla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Dentium Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği © 2024 Tüm hakları saklıdır.